BlygoldT: 030 634 43 10
E: info@blygold.nl

Blygold vernieuwt en verbetert!

Het nieuwe jaar moet nog beginnen, maar Blygold heeft haar voorbereidingen al getroffen: zo staat de nieuwe website al in de steigers, is er een nieuw ERP-systeem en hebben we nu al nog betere faciliteiten voor u voor het upgraden van luchtbehandelingskasten. Blygold vernieuwt en verbetert!

Lees meer

Voorkom uitval door bevriezing

Met de winter voor de deur, is de kans op bevriezing van airconditioningssystemen nadrukkelijk aanwezig. Zeker als uw koelmachine of luchtbehandelingskast buiten staat is het verstandig een glycol-analyse te laten uitvoeren. U weet dan zeker of uw installatie tegen de vorst beschermd is en dus niet ten prooi valt aan een lekkage of nog erger: plotselinge uitval.

Lees meer

"Uitval is geen optie"

Een ziekenhuis is 24/7 in bedrijf. Op deze plek draait alles om veiligheid, gezondheid en comfort voor patiënt én medewerker. “Uitval van installaties is hier dus geen optie,” aldus Gerjan Bruintjes, Coördinator Algemene techniek van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Lees meer

"2020 is alweer geboekt"

Het was druk op de Chillventa 2018. In tegenstelling tot Nederlandse vakbeurzen, trekt deze internationale beurs voor Koudetechniek, Airconditioning, Ventilatie en Warmtepompen steeds meer bezoekers en exposanten. Uit Duitsland, maar ook uit andere landen, zoals Nederland. Ook Blygold was erbij!

Lees meer

Een poetsbeurt en filterwissel is niet genoeg.

“Er is veel behoefte aan kennis en ervaring, vooral bij renovatieprojecten en bij het upgraden van oude luchtbehandelingskasten.” Aan het woord is Peter Dorst, onafhankelijk adviseur en eigenaar van Dorst Projectbegeleiding. Door zijn ervaring met diverse projecten in ziekenhuizen weet hij als geen ander wat mogelijk is en vooral: wat zekerheid geeft.

Lees meer

Wij ontmoeten u graag in Hardenberg!

Ook dit jaar staat Blygold op de Installatievakbeurs in Hardenberg. Niet om u te informeren, maar om u te ontmoeten, de hand te schudden en naar u te luisteren. Want daarvoor komt u vooral: u wilt een luisterend oor en vervolgens een oplossing op maat. En dat is precies wat we voor u gaan doen. Kom daarom langs op 11, 12 of 13 september!

Lees meer

Blygold Berlin met Siemens in zee

In Nederland staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Toch is Duitsland op dat gebied de overtreffende trap. Rendementsverbetering en energiebesparing hebben bij de meeste bedrijven daar de hoogste prioriteit. Zo ook bij Siemens…

Lees meer

Van C-label naar A+

“Ze hadden de beste offerte.” Maarten Vermeulen, Senior Contractbeheerder bij Vinci Facilities, herinnert zich het voorstel van Blygold nog goed. “Op het eerste oog waren ze niet de goedkoopste, maar na bestudering en berekening, kregen we bij hen het meeste waar voor ons geld.” En dus kreeg Blygold deze zomer de opdracht om een luchtbehandelingskast in een kantoortoren in Breda te renoveren. En wel zodanig dat het pand verandert van een C-label naar een A+-label!

Lees meer

De regio Zuidwest is volstrekt uniek

Om meerdere redenen is de agglomeratie Den Haag/Rotterdam bijzonder. Wat deze regio echter volstrekt uniek maakt, is dat hier veel mensen wonen en werken, er veel bedrijvigheid en industrie is en… dat dit gebied een lange kustlijn van circa 100 kilometer kent. Het maakt de regio Zuidwest aantrekkelijk, maar ook kwetsbaar. Bijvoorbeeld voor corrosie.

Lees meer

We doen dit omdat klanten daar recht op hebben

Voor de één is ISO 9001 slechts een norm, voor de ander is het een levenswijze. Blygold valt nadrukkelijk in de laatste categorie. “Kwaliteit is onze tweede natuur”, zegt Karen de Wit. “Dat doen we niet voor het certificaat, maar omdat onze klanten daar recht op hebben.”

Lees meer

Ik loop niet weg voor verantwoordelijkheid

Als 21-jarige maakte Jelle Schiks kort geleden zijn entree bij Blygold LAB. Als Junior Adviseur Luchtkwaliteit is hij straks verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoeken en inspecties bij opdrachtgevers. Ook houdt hij zich bezig met het schrijven van rapporten en het geven van advies aan klanten. “Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Lees meer

Grootste retaildrukkerij van West-Europa kiest Blygold

Voor een drukkerij is koeling van levensbelang. De warmte die vrijkomt bij drukpersen die volcontinu draaien, vormt zonder koeling een risico op storingen en uitval. Om dit te voorkomen koos Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau voor een onderhoudscontract op alle buitendelen van de installaties op het dak. Blygold inspecteert en reinigt nu elk jaar 25 condensors. “Omdat we zekerheid willen”, aldus Ron Grooten, facilitair manager van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong.

Lees meer

Twee specialisten, een aanspreekpunt!

De één is specialist in waterbehandeling, de ander in het conserveren en renoveren van lucht- en watersystemen. Samen bieden Lubron en Blygold nu een uniek totaalpakket voor onderhoud aan luchtbehandeling, koel- en andere HVAC-systemen. Twee specialisten, één aanspreekpunt: ideaal voor eindgebruikers en installateurs!

Lees meer

Lees ervaringen van andere klanten met Blygold

Ervaringen van klanten, die hoort en leest u graag. En terecht. Ze zijn objectief en vaak ook herkenbaar. Alsof het over uw bedrijf en situatie gaat.

Lees meer

Uit het oog, uit het hart

Naast de naderende zomer staat ook het koelseizoen weer voor de deur. Om storingen of uitval in koelcapaciteit te voorkomen, maar ook om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden, adviseert Blygold condensors van koelmachines op tijd te laten reinigen. En dat betekent dus… nu!

Lees meer

Wagenpark flink uitgebreid

Veel van onze monteurs gaan sinds kort met nog meer trots de weg op met hun spiksplinternieuwe Blygold bedrijfsbussen.

Lees meer

2018 kan een mooi jaar worden!

Bent u het nieuwe jaar goed begonnen? Blygold wel. Wij zijn 2018 voortvarend begonnen met fraaie opdrachten die variëren van het chemisch technisch reinigen van koeltorens tot het uitvoeren van metingen, analyses en het upgraden van luchtbehandelingskasten.

Lees meer

Wel of niet naar de VSK?

Blygold staat volgende maand niet op de VSK. Waarom? Omdat we niet bekender willen worden, maar… nóg beter. Daar heeft u meer baat bij.

Lees meer

Blygold Beilen breidt team verder uit

Simon Heida is vanaf 1 februari de nieuwe projectleider bij Blygold Beilen. “Met veel plezier pak ik deze nieuwe uitdaging aan!”

Lees meer

Heeft u al een onderhoudsafspraak voor uw koeltoren?

Koeltorens zijn cruciaal voor o.a. ziekenhuizen, industrie en datacenters. Als een koeltoren vervuild is en te weinig koelvermogen realiseert, heeft dit direct gevolgen voor diverse werkprocessen en kan dit zelfs leiden tot storingen. Alleen daarom al is jaarlijks onderhoud noodzakelijk. Heeft u al een afspraak met Blygold gemaakt?

Lees meer

Alle geheimen over CTR

Chemisch Technisch Reinigen (CTR) met chemicaliën kan nodig zijn bij ernstige organische (bacteriën) of anorganische (kalk, corrosie) vervuiling. Dit zie je vaak terug in cv-leidingen, koeltorens, maar ook bij koel- en glycolwatersystemen, hoogwaardige medische en industriële processen en diverse andere gesloten vloeistofsystemen. “Bedrijven hebben een capaciteitsprobleem door vervuiling of ze meten relevante microbiologische overschrijdingen. In beide gevallen is CTR de oplossing!”

Lees meer

Filters vervangen? Schakel een specialist in!

Filters vervangen, het lijkt zo simpel. Je haalt de oude exemplaren eruit, stopt er een nieuw stel in, haalt de stofzuiger er nog even doorheen en de luchtbehandelingskast is als nieuw en presteert weer optimaal. Nee dus…

Lees meer

2018: het jaar van de energiebesparing

De trend in de HVAC-markt is energie besparen. Logisch, want innovaties zorgen tegenwoordig voor besparingen tot wel 30%. Let wel, bij bestaande installaties. Neem Fangrid-technologie. Vooral dit geïntegreerde systeem van state-of-the-art ventilatoren is nu wereldwijd booming-business. Blygold doet dit overigens al jaren…

Lees meer

Nieuwe website VLA geeft tips over lager ziekteverzuim

De kwaliteit van binnenlucht in woningen en kantoren is belangrijk, dat onderschrijft de VLA al jaren. Sinds 1 november jl. heeft deze Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten zelfs een nieuw platform hiervoor gelanceerd: www.gezondebinnenlucht.nl. Op deze website staan tal van tips over hoe u een gezond binnenklimaat creëert op uw werk. Met als doel: een lager ziekteverzuim en productievere werknemers.

Lees meer

Onze luchtbehandelingskasten zijn van levensbelang!

Een matig of slecht binnenklimaat is voor Royal FloraHolland (voorheen Bloemenveiling Aalsmeer) geen optie. “Onze medewerkers en onze bloemen en planten verdienen de beste condities.” Klaasjan Tegelaar, Technisch Specialist laat er geen misverstand over bestaan: “Onze luchtbehandelingskasten zijn dus van levensbelang.”

Lees meer

LAB en Blygold zijn aanvullend!

Als onderzoekslaboratorium wordt Blygold LAB vaak in een adem genoemd met Blygold. Voor klanten is deze samenwerking meestal logisch en vertrouwd. Toch werkt LAB onafhankelijk, maar kent het wel een vergelijkbare missie: veilig water en een gezonde lucht.

Lees meer

Hardenberg: renoveren en upgraden levert u geld op!

Medio september vond in Hardenberg de Installatie vakbeurs plaats. Ook deze keer was Blygold nadrukkelijk aanwezig, met een fraaie en opvallend vormgegeven beursstand en met een duidelijke boodschap: professioneel renoveren en upgraden levert u geld op!

Lees meer

Nazomer veroorzaakt vele storingen

Het weer in Nederland is onvoorspelbaar. Neem deze zomer. Na een zonnig en warm voorjaar, waren juli en augustus ronduit somber en teleurstellend. Als u ons advies om uw condensors te laten reinigen dit jaar in de wind had geslagen, had u - gelet op deze maanden - groot gelijk gehad. Totdat eind augustus opeens de nazomer in het land kwam, het warm werd en wij opeens tientallen meldingen kregen van storingen aan koelmachines…

Lees meer

Een boot is geen gebouw!

De beste ventilatie en luchtbehandeling voor alle marineschepen. Dat wil de Koninklijke Marine voor haar mensen op zee. Daarom wordt elke boot één keer per drie jaar volledig gereinigd.

Lees meer

Check het Bespaarmodel Binnenmilieu!

Investeren in het verminderen van het ziekteverzuim en het verhogen van de arbeidsproductiviteit loont. Dat bewijst ons Bespaarmodel Binnenmilieu. In dit rekenmodel ziet u exact welke onderhoudsmaatregelen aan uw klimaatinstallaties tot welke gevolgen leiden voor het ziekteverzuim en de arbeidsproductiviteit. Investeren en terugverdienen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Lees meer

Voorkom het veelvuldig coaten van batterijen

Als specialist in HVAC-systemen voor de Maritieme & Offshore-sector, neemt Heinen & Hopman corrosie van warmtewisselaars erg serieus. Omdat op zee dat gevaar constant op de loer ligt, gaat dit bedrijf steevast voor het beste. “Wat we willen voorkomen is dat we batterijen elk jaar opnieuw moeten laten coaten.”

Lees meer

Blygold PoluAl MC voor MicroChannel warmtewisselaars

Dat MicroChannel-technologie de toekomst is, staat als een paal boven water. Het leidt tot een efficiency verbetering en dus energiebesparing. Belangrijk ander voordeel is de aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid koudemiddel. Blygold ontwikkelde een speciale coating voor de bescherming van deze MC-condensor batterijen in de HVAC-markt: Blygold PoluAl MC.

Lees meer

Geef een batterij een tweede leven

Heeft u vragen over het coaten van condensors, stel ze aan Caron Donker. De 47-jarige voorman is binnen Blygold de specialist op dit gebied. Al ruim twee decennia slaagt hij erin vervuilde of geoxideerde condensorbatterijen met een passende coating een tweede leven te geven.

Lees meer

Een condensor is een grote stofzuiger zonder zak

Zowel luchtgekoelde condensors als koeltorens hebben jaarlijks onderhoud nodig. Dat weet Elvir Sabanovic, planner bij Blygold, inmiddels maar al te goed. “Ik zie het elk jaar weer gebeuren: een storing als gevolg van vuil en stof. En altijd gebeurt het in de zomer, als de vraag naar koeling het grootst is!”

Lees meer

Oppassen voor Legionella bij natte koeltorens

De jaarlijkse reiniging van een koelmachine is om meerdere redenen verstandig. Ook om Legionella buiten de deur te houden. Vooral bij ‘natte’ koeltorens ligt dat gevaar namelijk op de loer.

Lees meer

Carrier neemt onderhoud condensors serieus

Niet alleen Blygold adviseert klanten nog vóór het koelseizoen hun condensors en koelmachines te laten reinigen, ook Carrier geeft dezelfde tip. “Vervuiling zorgt voor een zwaardere belasting van de koelmachine en dus voor een hoger energieverbruik. Als je niet oppast, leidt dit tot een hogedruk storing en dan staat de machine stil!”

Lees meer

Kiezen voor de lange termijn

Dat eindgebruikers zich vaak blind staren op kosten en resultaten op de korte termijn, is bekend. ICT-dienstverlener ATOS doet dat niet. Samen met hun huisinstallateur Strukton kozen zij bij het onderhoud van haar datacenter in Brabant voor een lange termijn-aanpak. Het gevolg? Een hoger rendement, verlenging van de levensduur van de condensors en lagere, jaarlijkse onderhoudskosten.

Lees meer

CeraTec voor watergekoelde condensors!

Coatings voor watergekoelde condensors zijn er nauwelijks. Terwijl juist de pijpenplaten continu bloot staan aan zware corrosie. Het gevolg? Lekkages, capaciteitsverlies en vroegtijdige vervanging. Blygold bedacht een oplossing: CeraTec!

Lees meer

De coating was aangetast en liet los

De schrik was groot, toen Henk Kalk ruim twee jaar geleden de deksel van de koelmachines afhaalde. “De pijpenplaten waren verroest en de coating was aangetast en liet los.” Terwijl de planner/werkvoorbereider kort daarvoor een bedrijf de opdracht had gegeven de condensors en de pijpenplaten juist te beschermen tegen corrosie!

Lees meer

Nog meer CTR-specialisten in huis!

Deze maand hebben 11 van onze medewerkers de tweedaagse CTO-opleiding gevolgd. Daarmee telt Blygold 26 gecertificeerde medewerkers op het gebied van Chemisch Technisch Reinigen (CTR). Ready to go, dus klaar voor u!

Lees meer

“Hoe is ´t met uw koelmachine??”

In de afgelopen weken was het ijskoud en wit. Buiten vroor het, binnen maakte uw verwarming overuren. En dan vragen wij… ”Hoe is ‘t met uw koelmachine??” Zijn ze de kluts kwijt bij Blygold?

Lees meer

Blygold Beilen staat in een nieuw jasje klaar voor u!

De verhuisdozen zijn uitgepakt, de plantenbakken geplaatst, maar nog belangrijker: de werkplaats is ingericht en operationeel!

Lees meer

Onze Tip: Laat uw warmtewielen regelmatig reinigen!

Een warmtewiel wordt gebruikt om warmte terug te winnen uit de ventilatielucht. Daarom bevindt het wiel zich in de ventilatie-unit en bestaat deze uit vele aluminium lamellen die gemakkelijk warmte of koude op kunnen nemen en af kunnen staan. Als een warmtewiel optimaal functioneert, realiseert u - afhankelijk van het type - een warmteterugwinning met een rendement van 80%.

Lees meer

Luchtbehandelingskosten worden steeds duurder!

Een luchtbehandelingskast kost steeds meer. In een recent artikel op www.koudeenluchtbehandeling.nl staat dat sinds begin dit jaar de aanschafkosten met 20% zijn gestegen! De oorzaak? De invoering van de nieuwe ErP-richtlijnen.

Lees meer

Wagenpark Blygold ondergaat opvallende facelift!

Heeft u ze al gezien? De nieuwe auto’s van Blygold in hun opvallende jasje? Nu rijden er nog maar drie, straks zijn het 45 monteurs die de show kunnen stelen!

Lees meer

Nieuw pand voor Blygold Beilen per 1 oktober!

Nog een kleine maand. Dan verhuist Blygold Beilen naar haar nieuwe onderkomen aan de Ossebroeken in Beilen. Een nieuw pand met meer mogelijkheden. “Vooral voor onze relaties,” aldus een trotse Jouke Annema, vestigingsleider van Blygold Beilen.

Lees meer

Blygold ontzorgt naar volledige tevredenheid

Het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) behoort tot de drie grootste onderzoekscentra van Shell in de wereld. “In zo’n lab-omgeving is uitval van installaties not-done.”

Lees meer

Blygold op Installatievakbeurs Hardenberg

Van 13 t/m 15 september staat Blygold op de Installatievakbeurs in Hardenberg. Deze keer draait alles om energiebesparing en het renoveren en upgraden van luchtbehandelingskasten. De praktijk bewijst elke dag opnieuw dat dit veel tijd, geld en energie bespaart. Vervangen is vaak onnodig en dus minder verstandig…

Lees meer

Blakeburg renoveert twee kasten van bijna 40 jaar oud!

Een luchtbehandelingskast uit 1978, die vervang je …toch? Nee. In het Rotterdamse kantorengebouw Blakeburg kiezen ze ervoor om twee bijna 40-jaar oude lbk’s volledig te laten renoveren en technisch te upgraden. ”Dat is een stuk goedkoper,” aldus Dennis Peek, verantwoordelijk projectleider namens TotalKlima.

Lees meer

Blygold Deutschland verovert Museuminsel Berlin

Begin volgende maand renoveert Blygold Deutschland vijf luchtbehandelingskasten van de Alte Nationalgalerie. De overige lbk’s van dit 19e-eeuwse museum dat onderdeel uitmaakt van het Museuminsel Berlin, staan later op de planning.

Lees meer

Wake up: laat uw condensors nu reinigen!

Blygold helpt u de zomer door. Zonder storingen en uitval van uw installatie. Een tip staat centraal: laat uw condensors reinigen en – indien nodig - coaten. Dat kan nog deze maand!

Lees meer

Is uw koeling zomerproof??

De temperaturen stijgen, de zomer komt eraan. En dus… staat ook het koelseizoen weer voor de deur. Zijn uw koelsystemen al gecontroleerd, gereinigd en dus… zomerproof?

Lees meer

Blygold introduceert speciale MC-coating!

Onderzoek bewees al langer dat MicroChannel-technologie tot een aanzienlijke energiebesparing leidt en tot minder slijtage. De introductie van speciale MC-condensorbatterijen in de HVAC-markt was daarom een kwestie van tijd. Nu het gebruik ervan in installaties steeds populairder wordt, introduceert Blygold een speciale coating hiervoor: Blygold PoluAl MC.

Lees meer

Record: 13.500 luchtcondensors!

Ruim 10 jaar geleden hielp Blygold het 8e wereldwonder realiseren door de warmtewisselaars van de airco-installaties van alle gebouwen op de Palm Islands in Dubai te coaten. In negen maanden werden in totaal 13.500 luchtcondensors gecoat. Een record dat nog steeds staat!

Lees meer

Bedankt voor de tip!

“In overleg met de Lucht Verkeersleiding Nederland, hebben we een aantal onderhoudswerkzaamheden bij hen naar voren kunnen schuiven. Nu profiteren zij en wij optimaal van Blygolds ‘Jubileumactie-korting’.”

Lees meer

Terug naar 90% rendement!

ICT is voor elke organisatie cruciaal. Zeker ook voor de Technische Universiteit Eindhoven (TUE). Als temperaturen oplopen en het rendement van installaties dalen, is het tijd om in te grijpen.

Lees meer

Groningen neemt Legionella serieus!

De gemeente Groningen telt drie zwembaden en een sportcentrum. Voor deze locaties gelden strenge regels op het gebied van Legionella. “Jaarlijks komen hier 1 miljoen bezoekers, die willen risicoloos kunnen sporten,” aldus Frans Elderman, Planner & coördinator van de TD van de WSR van de gemeente Groningen. De gemeente Groningen telt drie zwembaden en een sportcentrum. Voor deze locaties gelden strenge regels op het gebied van Legionella. “Jaarlijks komen hier 1 miljoen bezoekers, die willen risicoloos kunnen sporten,” aldus Frans Elderman, Planner & coördinator van de TD van de WSR van de gemeente Groningen.

Lees meer

VIDEO: 40 jarig jubileum op VSK

Compilatie van onze feestelijke deelname aan de VSK

Lees meer

MVO: OOK GOED VOOR UW PROFIEL!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is om meerdere redenen interessant. Allereerst is het cruciaal om op deze manier een bijdrage te leveren aan het behoud van onze aarde. Maar MVO geeft u ook een onderscheidend gezicht in de markt. Een profiel dat positief opvalt en waarmee u anderen een streepje voor bent en overtuigt.

Lees meer

ADF 5000: een groen alternatief voor de koelwaterbehandeling

Als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt, moet je zelf het goede voorbeeld geven. Daarom presenteert Blygold – samen met Lubron Waterbehandeling BV – een groen alternatief voor de koelwaterbehandeling in koeltorens: de ADF 5000; een unit zonder schadelijke toxische biocides. Milieuvriendelijk en betrouwbaar!

Lees meer

Wat wilt u? 25% meer koelcapaciteit of 30% minder energieverbruik?

Gelukkig helpt de techniek ons bij het creëren van een duurzame samenleving. Zo weten we al langer dat hybride systemen goed zijn voor een lager energieverbruik of extra koelcapaciteit. Met de adiabatische ‘SMART COOLING’ van Blue Energy krijgt u zelfs 25% meer koelcapaciteit bij hetzelfde energieverbruik of 30% minder energieverbruik bij dezelfde koelcapaciteit. Als dat niet duurzaam is!

Lees meer

Duurzaamheid en hergebruik

Wie nu nog niet zijn of haar bedrijfsprocessen heeft ingericht op duurzaamheid, mist volgens mij de boot. De overheid, maar ook het bedrijfsleven “gunt” haar opdrachten vooral aan hen die energiezuinig, milieuvriendelijk en met de juiste duurzame materialen onderneemt. Wie bijvoorbeeld een lage CO-2 footprint heeft of juist hoog scoort op de CO2-Prestatieladder, heeft bij de uiteindelijke beslissing een duidelijk streepje voor.

Lees meer

Grootste windtunnel TU gereinigd

Op de TU Delft luistert alles nauw. Zo ook metingen in de windtunnels op de faculteit Lucht- en ruimtevaarttechniek. Deze moeten 100% schoon zijn, aangezien vervuiling de metingen sterk beinvloedt. Toch ontdekte de TU Delft paraffinevervuiling in een van haar windtunnels. Hoe reinig je dit? En… in heel korte tijd?

Lees meer

Hoe schoon is de luchtkwaliteit bij u op kantoor?

U weet misschien dat het binnenklimaat in de meeste basisscholen ernstig tekort schiet. Maar in kantoren is er vaak ook sprake van vervuiling en een slechte luchtkwaliteit. Het gevolg? Medewerkers zijn regelmatig ziek en presteren onvoldoende. Dat kan anders…

Lees meer

Blygold Duitsland voldoet aan grote vraag om renovatie

Lijkt het erop alsof de Duitse economie stagneert, de stijgende lijn bij Blygold Deutschland GmbH blijft onverminderd krachtig. Ook in het afgelopen half jaar verkreeg het bedrijf tientallen opdrachten, vooral van grotere farmaceutische bedrijven, ziekenhuizen en uit de industrie.

Lees meer

Cleanproof-medical zorgt voor doorbraak!

Voor ziekenhuizen en verpleeghuizen zijn verstopte luchtkanalen een nachtmerrie. Juist patiënten en oudere bewoners krijgen het hierdoor snel benauwd. Bovendien is het reinigen van luchtkanalen een lawaaierige ‘operatie’. Met de komst van cleanproof-medical is deze overlast voorbij. Definitief.

Lees meer

Van Energielabel G naar A…

Van Energielabel G naar A… Het Plein in Zutphen is een monumentaal pand dat deze maanden een ware metamorfose ondergaat. Zowel bouwkundig, als installatietechnisch kiest de gemeente Zutphen daarbij voor renovatie en niet voor nieuwbouw. Een duurzame keuze die tot een lager energieverbruik leidt en tot meer comfort voor haar gebruikers. Een inspirerend voorbeeld voor andere gemeenten.

Lees meer

Upgraden bespaart geld, tijd en moeite!

Vervangen of upgraden?....

Lees meer

Houd legionella ook na de vakantie buiten de deur!

De vakantie staat voor de deur! Scholen, sportcomplexen en diverse kantoren sluiten voor een langere periode hun deuren. In deze gebouwen stroomt wekenlang dus geen water… …. en bij langdurige stilstand van water - zeker als de temperatuur ervan boven de 25°C is – is de kans groot op groei van de legionellabacterie. En op aanwezigheid van deze bacterie in uw drinkwa

Lees meer

Blue Energy: 25% meer of 30% minder!

25% meer koelcapaciteit of 30% minder energieverbruik. Blue Energy realiseert wereldwijd met haar adiabatische “SMART COOLING” de meest effectieve technologie voor betere prestaties en een zuiniger energieverbruik. Blygold levert en monteert dit hybride systeem in Nederland nu ook op bestaande installaties. Het geheim van deze techniek zit vooral in de adiabatische membranen. De lucht die wordt aangezogen naar de warmtewisselaar, koelt in deze adiabatische membranen af, doordat de verdamping van verneveld water er energie aan onttrekt. Op deze wijze ontstaat er een indrukwekkend resultaat: 25% meer koelcapaciteit bij hetzelfde energieverbruik of 30% minder energieverbruik bij dezelfde koelcapaciteit. Daarbij heeft SMART COOLING een Return On Investment van slechts 12 tot 24 maanden, beschermt deze technologie de installatie tegen oververhitting en zorgt het voor een langere levensduur van het bestaande koelsysteem. Werkwijze Bij de meeste hybride-systemen is er kans op corrosie. Het gebruikte koelwater voldoet vaak niet aan de hoge kwaliteitseisen op het gebied van kalk en zouten. Bovendien zorgt dit water, dat direct op de lamellen wordt gesproeid, voor vervuiling van de lamellen. In het Blue Energy-systeem worden de adiabatische membranen geplaatst voor de condensor van de koelmachine. Op deze wijze biedt het membraan bescherming tegen vervuiling. En omdat de waterdruppels in het voorste deel van het Blue Energy-membraan verdampen, komt het water niet in contact met de lamellen en blijft de condensor droog. Dit genereert optimale warmte-uitwisseling voor een langere tijd. Een speciale waterbehandeling zorgt er bovendien voor dat kalkafzetting wordt voorkomen en het legionella-risico verder wordt verlaagd. Resultaten Dat de toepassing van adiabatische membranen van Blue Energy wereldwijd tot sensationele resultaten leiden, bewijzen tientallen klantcases in de VS bij datacenters, kantoorgebouwen, winkelcentra en hotels. Ook in Nederland is de implementatie van deze nieuwe hybride-technologie op bestaande koelinstallaties nu mogelijk. Blygold, specialist in onderhoud van condensors en koelinstallaties, verzorgt namens Blue Energy deze installatie. “Van Blue Energy wordt elke gebouwbeheerder blij: de bestaande koelinstallatie wordt beter beschermd, gaat langer mee en heeft minder onderhoud nodig,” aldus Ted Meij, directeur van Blygold Nederland. “En het belangrijkste: het geeft veel meer koelcapaciteit, terwijl het energieverbruik niet toeneemt of fors minder energie verbruik bij gelijke koelcapaciteit. Wie wil dat niet?”

Lees meer

Bestekdocumenten op website VLA

Het VLA – RVB bestek onderhoud en beheer is vanaf heden op de website van de VLA terug te vinden. In de toekomst zullen hier ook de andere bestekdocumenten en het VLA Hygiëne protocol geplaatst worden.

Lees meer

Luchtcondensors: nu actie

Luchtcondensors zijn gevoelig voor de invloed van omgevingsfactoren, zoals autoverkeer, kustlijn en industrie. Daarom is het verstandig, voordat het koelseizoen begint - en de luchtcondensors volcontinu gaan draaien - ze te laten reinigen en coaten. Met andere woorden……kom in actie, nu!

Lees meer

Goede koeling essentieel voor ziekenhuis

Een goed functionerend koelwatersysteem is een voorwaarde om aan patiënten optimale zorg te leveren. Daarom laat het Maasstad Ziekenhuis zijn drie koeltorens jaarlijks grondig reinigen. Vorige maand verrichte Blygold deze werkzaamheden voor de eerste keer. ‘Tot volle tevredenheid,’ aldus Arjo van de Ruit.

Lees meer

Check-up koeltoren voorkomt veel ellende

Een koeltoren voert warmte af en zorgt voor koeling. Het maakt haar cruciaal voor o.a. de procesindustrie. Vooral tijdens de warme zomermaanden moet een koeltoren optimaal presteren. Als deze echter vervuild is, merk je dat meteen in je koeling en in je energieverbruik…

Lees meer

Iedere warmtewisselaar behandelen we als uniek

Blygold beschermt warmtewisselaars tegen corrosie. Met eigen coatings, maar ook met een eigen, specifieke behandelingswijze. Hoe gaat dit laatste in zijn werk? Een tipje van de sluier…

Lees meer

Kies voor upgraden

Wat doet u als uw luchtbehandelingskast 15 jaar of ouder is? Vervangen? Niet doen! Kies voor upgraden. Verleng de levensduur van uw installatie met 10 tot 20 jaar en bespaar op de aanschaf van een nieuw exemplaar. Bovendien verlaagt u uw huidige energieverbruik door upgraden en verhoogt u uw bedrijfsrendement. Daarom adviseert Blygold u in 2015 niet te vervangen, maar voor upgraden te kiezen!

Lees meer

Een lagere spoelfrequentie

Vanaf 1 juli 2015 verandert de Regeling legionellapreventie in drinkwater en warm tapwater. Belangrijkste wijziging is dat bedrijven bij het gebruik van sommige, alternatieve technieken, een lagere spoelfrequentie mogen hanteren. ‘Dit levert voor hen een relevante besparing van water, energie en inzet van personeel op,‘ aldus Peter Kemp, Legionella Preventie Adviseur Blygold Lab. Lees meer

Lees meer

De toekomst van coils en koeling

Warmtewisselaars zijn door hun constructie nu eenmaal gevoelig voor corrosie. En corrosie veroorzaakt slijtage en storingen aan airconditionings- en klimaatsystemen. Daarom is bescherming belangrijker dan ooit. Zeker in een vervuilde wereld waar de vraag naar koeling met de dag belangrijker wordt ….

Lees meer

Blygold helpt WKO-systeem TU Eindhoven

Om juist in deze winterperiode de koudebron te laden, zijn vorig jaar zomer de TSA’s van de twee koeltorens op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven chemisch technisch gereinigd. Dit was nodig om het Warmte-Koude Opslagsysteem (WKO) optimaal te laten functioneren. In opdracht van Imtech voerde Blygold afgelopen zomer deze werkzaamheden uit. ‘Dit is secuur werk, dat je tot in de perfectie moet beheersen,’aldus Jeroen van Veldhoven van Imtech.

Lees meer

Blygold op Maintenance Next

Van 21 t/m 23 april vindt in Rotterdam de Maintenance Next plaats. Drie dagen lang staat Ahoy volledig in het teken van professionele onderhoudsoplossingen voor industriële installaties. Op zo’n podium ontbreekt ook Blygold vanzelfsprekend niet. “In de industrie draait alles om 24/7. Voor hen is professioneel onderhoud de sleutel tot succes, ’aldus Ted Meij, Algemeen directeur Blygold Nederland.

Lees meer

Niet vervangen, maar upgraden

Vroeger verving je een luchtbehandelingskast van tien jaar oud door een nieuw exemplaar. Nu is dat echter niet meer nodig, zelfs niet meer wenselijk. Tegenwoordig verleng je de levensduur van een gebruikte lbk met tien tot twintig jaar en verbeter je de prestaties en het rendement zelfs. Daarom is 2015 het jaar van: “niet vervangen, maar upgraden!”.

Lees meer

Op naar de 2 miljoenste

Blygold ontkurkte vorig jaar september - op de Installatievakbeurs in Hardenberg - een levensgrote champagnefles. De reden? Als marktleider in corrosiebescherming vierden wij toen het bereiken van een unieke mijlpaal in onze geschiedenis: na 38 jaar hadden we 1 miljoen warmtewisselaars gecoat!

Lees meer

Wat is upgraden?

Upgraden betekent verbeteren. Concreet gaat het bij het upgraden van een luchtbehandelingskast om het reinigen en desinfecteren van de installatie en het vervangen van slijtage-gevoelige onderdelen, door modernere, betere en vooral ook: efficiëntere componenten.

Lees meer

Technische vs economische levensduur

Werd er vroeger vooral gekeken naar de technische levensduur van installaties, de laatste jaren draait het - terecht - meer om de economische levensduur. En deze is door regelmatig onderhoud en door renovatie tegenwoordig aanmerkelijk te verlengen.

Lees meer

Innovatie en vooruitgang

Techniek staat niet stil, ook niet op dit gebied. Innovaties maken het tegenwoordig mogelijk om niet alleen uw gebruikte luchtbehandelingskast op het vereiste niveau te houden, maar zelfs aantoonbaar te verbeteren. In prestaties, energieverbruik en dus ook in uw kosten en winstcijfers. Welke innovaties kunt u nu al toepassen?

Lees meer

De historie van onze coatings

De coatings van Blygold zijn wereldberoemd. Van het Louvre in Parijs tot de Palm Islands in Dubai. Topcoatings als PoluAl XT, PoluAl MB en Blygold Plus Tropic zorgen bij duizenden bedrijven, instellingen en fabrieken voor behoud, protectie en verlenging van de levensduur van koelmachines. Dat weet de wereld. Maar wat niet iedereen misschien weet, is dat Blygold haar coatings zelf ontwikkeld. Een eigen R&D-afdeling staat borg voor de hoogste kwaliteit en de beste resultaten. Welke coatings heeft zij in de afgelopen jaren ontwikkeld?

Lees meer

Een ventilator vervangen op de 12e verdieping

Stel … er moet een ventilator vervangen worden. Maar hoe doe je dit op de 12e verdieping en als de toegang te klein is om zo’n gevaarte in een keer naar binnen te takelen? Het UMC Utrecht vond begin december de oplossing…

Lees meer

Houd Legionella buiten de deur

Deze oproep staat deze maand met grote letters in het vakblad Installatie Totaal. De afzender is Maarten van Dam, Legionella Preventie Adviseur bij Blygold Lab. Volgens hem is het verstandig al in het ontwerp- en bouwproces van gebouwen rekening te houden met ‘legionellaveilige’ installaties. ‘Betrek Blygold en installateurs er eerder bij; dat bespaart je bij de naleving van de wettelijke regels veel ellende en duizenden euro’s!’

Lees meer

Reiniging en onderhoud cruciaal in petrochem industrie

In de petrochemische industrie geldt maar één wet: die van de continuïteit. Installaties en systemen werken in deze tak van industrie 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Reiniging en onderhoud om storingen en uitval te voorkomen, is daarom essentieel!

Lees meer

1 miljoenste: onderonsje tussen Engeland en Italie

De mijlpaal is bereikt: Blygold heeft wereldwijd 1 miljoen warmtewisselaars gecoat! En hoewel de teller inmiddels gewoon doorloopt, stonden we kort geleden op de Chillventa in Duitsland en tijdens de Installatievakbeurs in Hardenberg toch even stil bij dit illustere aantal. We vierden op deze vakbeurzen dat wat ooit in Houten begon, in ruim 30 jaar tijd is uitgegroeid tot onze mondiale specialiteit. Mede dankzij u!

Lees meer

Stralend middelpunt tijdens Chillventa

Ruim 30.000 bezoekers waren vorige maand in Neurenberg aanwezig tijdens de Chillventa. Nog nooit trok deze internationale vakbeurs zoveel belangstelling. Stralend middelpunt vormde de stand van Blygold waar op champagne werd getrakteerd vanwege het behalen van de 1 miljoenste gecoate warmtewisselaar.

Lees meer

HSL in Zuid Korea zorgde voor doorbraak in Azie

In 2003 kreeg Blygold de opdracht om alle condensors van 57 HSL-treinen in Zuid-Korea te coaten. Het ging in totaal om 1713 warmtewisselaars, die in een tijdsbestek van vijf maanden moesten worden voorzien van een Blygold-beschermslaag. Eind dat jaar reden de 57 supersnelle treinen op het gloednieuwe Koreaanse hogesnelheidsnetwerk.

Lees meer

LBK van 30 jaar gaat na renovatie weer jaren mee

Wat doe je als een luchtbehandelingskast 15 jaar of ouder is en niet optimaal meer presteert? Vervangen of renoveren? Is het technisch uitvoerbaar en economisch verstandig? De SER liet onlangs een bijna 30 jaar oude lbk totaal renoveren. Deze gaat nu weer jaren mee!’

Lees meer

Warmtewielen in Stedelijk vervangen

Medio augustus zijn er vier warmtewielen in het Stedelijk Museum door Blygold vervangen. Een complex project, vanwege de beperkte toegankelijkheid van de technische ruimtes in het museum en de forse afmetingen van de warmtewielen. ‘Een klus voor specialisten,’ aldus Ed Jebbink, projectleider bij Johnson Controls.

Lees meer

Blygold Zuid groeit tijdens recessie stevig door

Bij de start van Blygold Zuid waren 3 medewerkers betrokken. Nu, 6 jaar en 2 recessies later, werken er 14 medewerkers in Weert. Hoe groei je in economisch barre tijden? ‘Uiteindelijk geeft kwaliteit bij klanten de doorslag.’

Lees meer

Terug in de tijd: de Queen Mary 2

Negen jaar geleden was een team van Blygold te gast op het grootste cruiseschip ter wereld. Tijd voor ontspanning was er echter niet, er moesten vier koelbatterijen van de Queen Mary 2 met PoluAl gecoat worden, uit voorzorg om corrosie te voorkomen.

Lees meer

Alles draait om gezond water

Bovenstaande hartskreet komt van Maarten van Dam. Sinds vorige maand werkt deze 50-jarige Apeldoorner als adviseur bij Blygold LAB. Deze “water-specialist” is samen met Peter Kemp, het aanspreekpunt voor drink- en proceswaterinstallaties en dus ook voor Legionella preventie. ‘Water is mijn passie, en dan vooral de kwaliteit ervan. Alles draait namelijk om gezond water.’

Lees meer

Terug in de tijd: Huzarenstuk op de Dam

Het was een koude februarinacht, ruim elf jaar geleden. Omdat diverse internationale beroemdheden stevig hadden gezweet , werden de warmtewisselaars van de koelmachine van Madame Tussauds opnieuw gecoat en gereinigd. Daarvoor moest wel een loodzware koelmachine van het dak worden gehaald, van 70 meter hoogte!

Lees meer

Legionella krijgt hier geen kans!

Bij De Trans nemen ze de zorg voor hun cliënten serieus. Daarom houden ze niet van risico’s. Zeker niet als het om Legionella gaat. ‘Onze mensen zijn kwetsbaar. Dus krijgt Legionella hier geen schijn van kans!’

Lees meer

Terug in de tijd: Het 8e Wereldwonder!

Opeens waren ze er…de Palm Islands: drie kunstmatige schiereilanden voor de kust van Dubai. Een megalomaan project van emir Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, bedoeld om het toerisme te laten groeien. De schiereilanden, allen gebouwd in de vorm van een palmboom, werden tussen 2002 en 2004 aangelegd door meerdere Nederlandse bedrijven. Blygold verzorgde de coating van alle warmtewisselaars van 13.500 luchtcondensors!

Lees meer

Jullie stand was uitnodigend, informatief en gezellig!

Geel en zwart, het blijft een unieke kleurencombinatie. Eén die opvalt, maar ook uitnodigt en voor sfeer zorgt. Ook deze keer werd de stand van Blygold op de VSK 2014 positief ervaren. Door de kleuren, het ontwerp en de altijd scherpe focus dit keer op watergedragen coatings, renovatie van warmtewielen en bestrijding van Legionella.

Lees meer

Oplosmiddelvrije coating

Blygold draagt graag haar steentje bij tot een duurzame en gezonde samenleving. Daarom zijn we trots op onze nieuwe oplosmiddelvrije topcoating: HX-4-WB.

Lees meer

Samenwerking in waterkwaliteit

Tijdens de VSK staan de twee bedrijven naast elkaar: de één specialist in waterbehandeling, de ander in het conserveren en renoveren van lucht- en watersystemen. De keuze om tijdens de vakbeurs dicht bij elkaar te staan, is weloverwogen, Blygold en Lubron zijn aanvullend in hun dienstverlening. Samen bieden ze de markt een totaalpakket voor onderhoud aan luchtbehandeling- en koelsystemen.

Lees meer

Kiest u voor het origineel of een kopie?

Houdt u van de originele kwaliteit, of neemt u genoegen met een mindere kopie? Waar kiest u voor?

Lees meer

Koelmachine verdient onderhoud

Ook het vakblad RCC K&L heeft in hun laatste editie de koelmachine ontdekt. En dan vooral het belang van optimaliseren, renoveren of vervangen. Blygold juicht deze ontwikkeling van harte toe. Wij weten al langer dat bij een koelmachine alles om rendement draait en dus om onderhoud.

Lees meer

Kanalen gereinigd in Maxima MC

Alle afzuigkanalen van het beddenhuis van het MMC in Eindhoven zijn in het afgelopen half jaar gereinigd. Een forse operatie die op 8 verdiepingen werd uitgevoerd en nodig was om patiënten en medewerkers de meest optimale luchtkwaliteit te bieden.

Lees meer

25 condensors op 1 dag!

Bij Perfetti van Melle weten ze hoe essentieel koeling is voor hun productieproces. Daarom worden condensors jaarlijks gereinigd. Altijd op één dag …. als het productieproces even stil ligt.

Lees meer

Omkasting offshore proof

Om warmtewisselaars te beschermen worden ze gecoat. Steeds meer bedrijven kiezen er de laatste tijd voor ook de omkasting van het koelsysteem te laten coaten. Omdat ze actief zijn in de offshore of om esthetische redenen. Neem FrieslandCampina…

Lees meer

VSK 2014: Blygold kiest voor energiebesparing

Van 3 t/m 7 februari vindt in de Jaarbeurs Utrecht de VSK 2014 plaats. Vanzelfsprekend is ook Blygold op deze grootste vakbeurs voor de installatiebranche weer van de partij. Deze keer met een … waaier en een digitaal scorebord.

Lees meer

Meander ziekenhuis kiest AOT

Een Legionella-besmetting is op geen elke locatie welkom. Zeker niet in een ziekenhuis. Daarom moeten zorginstellingen voldoen aan de hoogste eisen ter voorkoming van Legionella. Voor haar drinkwaterinstallatie, koos het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort onlangs voor Blygold’s AOT.

Lees meer

Vliegende start Blygold AOT-Aqua+!

Nadat Blygold AOT-Aqua+ op 1 juli jl. officieel volledig goedgekeurd werd als point-of-entrysysteem, maakt deze “poortwachter” een vliegende start. Inmiddels zijn er 12 AOT’s verkocht en geplaatst, onder andere bij een aantal nieuwbouwprojecten van zorginstellingen. Onder het mom voorkomen is beter dan genezen, groeit de belangstelling voor Blygold AOT-Aqua+ met de dag.

Lees meer

'Ach, het is maar een warmtewiel...'

Dat de invloed van warmtewielen op het energieverbruik van klimaatinstallaties groot is, weet het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) inmiddels ook. Blygold deed daar twee jaar geleden onderzoek naar het rendement van de 65 aanwezige warmtewielen. Op basis van deze inspectie en meting werden er 28 gereinigd en 37 gereviseerd of vervangen. ‘Dit scheelt ons op jaarbasis tientallen procenten in energieverbruik,’ aldus Arjan Wiegers, Adviseur technisch beleid van het UMCG.

Lees meer

Duitse treinen weer in beweging

Begin dit jaar kreeg Blygold de opdracht tot het coaten van 230 condensorblokken in treinwagons

Lees meer

Hospice verdient ondersteuning!

Blygold ondersteund Stichting Hospice Kromme Rijnstreek met een risicoanalyse en beheersplan.

Lees meer

Blygold bij RTL - Bedrijf in Beeld

Directeur Ted Meij heeft een interview gegeven aan het RTL programma Bedrijf in Beeld

Lees meer

Groen alternatief waterbehandeling

De opmars van groene techniek is niet meer te stuiten. Ook in koelwaterbehandeling. Met de introductie van de ADF 5000 – met ingebouwde AOT – is de tijd van schadelijke toxische biocides definitief voorbij. Eindelijk … een groen alternatief dat ook werkt!

Lees meer

Installatie Vakbeurs Venray 2013

Blygold Nederland staat dit jaar wederom op de Installatie Vakbeurs Venray op 16, 17 en 18 april. U vindt ons op standnummer 107!

Lees meer

ISSO congres alternatieve technieken

Het ISSO congres alternatieve technieken tegen Legionella vindt plaats op 9 april 2013. Blygold geeft een presentatie over de AOT-Aqua+.

Lees meer

"Flexibiliteit en kwaliteit tellen ook mee"

Een interview met Edwin Ronde-Out over inkoop bij Blygold.

Lees meer

Schoon sanitairwater op Vredesmissie

Militairen staan aan veel risico’s bloot. Daarom doet het Ministerie van Defensie er van alles aan onnodige gevaren in oorlogsgebieden uit te sluiten. Om besmetting van micro-organismen in de kiem te smoren, bestelde Defensie kort geleden daarom een mobiele AOT-Aqua voor vredesmissies.

Lees meer

Blygold op RTL 7

Blygold staat op 2 september centraal in “Ondernemend Nederland”, het tv-programma voor ondernemers op RTL 7. Omdat deze uitzending dan in het teken staat van water en lucht, lag de keuze voor Blygold als gesprekspartner voor de hand.

Lees meer

9 miljoen bollen koud zetten

Het anti-vriesmiddel glycol is essentieel voor bedrijven die met producten werken die gekoeld moeten worden, zoals het Noord-Hollandse CNB. Omdat bij deze Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale kort geleden een flinke hoeveelheid van deze vloeistof vervangen moest worden in één van de koelsystemen, werd de ondersteuning van Blygold ingeroepen.

Lees meer

"We werken veilig of we werken niet!"

In opdracht van Cofely, renoveerde Blygold op de productiefaciliteit van Nutricia in Cuijck deze zomer 3 koeltorens en 14 luchtbehandelingskasten. Daarnaast werden o.a. de luchtkanalen gereinigd en de opslagtanks gedesinfecteerd. Dit alles moest professioneel, veilig en snel: binnen 2 weken.

Lees meer

Blygold steunt werk van Mercy Ships

Deze zomer plaatst Carrier twee nieuwe koelmachines in de Africa Mercy. Dit vlaggenschip van ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships vaart speciaal hiervoor naar Tenerife. Vanwege de kans op corrosie worden dáár tevens de pijpplaten en deksels van de koelmachines gecoat. Tegen een sterk gereduceerd tarief, vanzelfsprekend.

Lees meer

1 op 4 werkplekken is ongezond

Een kwart van de werkplekken in Nederland scoort op het gebied van gezondheid onder de maat. Dit blijkt uit onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat op kantoorwerkplekken van veertig panden.

Lees meer

Klimaateisen aan torpedo's!

De klimaateisen aan een kantoorgebouw zijn weinig spectaculair. Dat is totaal anders bij een werkplaats voor torpedo’s en missiles.

Lees meer

Extra vestiging in Duitsland

Op 1 juli opent Blygold een tweede vestiging in Duitsland. Dit nieuwe hoofdkantoor staat in Bad Kreuznach, op 30 kilometer van Frankfurt. ‘Vanuit deze locatie bedienen we “ganz Deutschland”,’aldus Jens Wichmann.

Lees meer

LBK met 12 batterijen geoptimaliseerd!

Je hebt groot-groter-grootst. Een luchtbehandelingskast met 12 batterijen behoort zonder twijfel tot de laatste categorie. Dit soort installaties compleet renoveren, inclusief het vervangen van de batterijen, is een omvangrijk en ingewikkeld karwei.

Lees meer

9 CT-OPERATORS extra

Blygold besteedt veel tijd en aandacht aan de scholing van medewerkers. 9 monteurs en werkvoorbereiders hebben onlangs een 2-daagse training gevolgd met examen in Veilig werken bij Chemisch Technisch Reinigen (CTR).

Lees meer

PPG verbetert werkomstandigheden en ....

Dat onderhoud energie - en dus geld - bespaart, weten ze bij PPG Industries Fiber Glass maar al te goed. Daarom lag het 24-uurs productieproces van deze fabrikant van glasvezelproducten afgelopen zomer tijdelijk stil voor een ingrijpende renovatie van o.a. koeltorens en luchtbehandelingskasten.

Lees meer

Ontdek de innovator in uzelf!

Innovatief ondernemerschap is redelijk uniek binnen de conservatieve installatiewereld. Dat is jammer, want juist in onze sector is nog veel vooruitgang te boeken. Door technologische ontwikkeling, maar ook door slim ondernemerschap. U hoeft niet te kiezen, u mag ook voor beide gaan!

Lees meer

Kies voor gründlichkeit en qualität

Vorige maand werd in het Duitse Nürnberg de Chillventa georganiseerd. Deze internationale vakbeurs op het gebied van koeling, airconditioning en ventilatie trok meer bezoekers dan ooit. In drie dagen tijd bezochten meer dan 30.000 mensen (uit 110 landen!) een kleine 1000 stands, waaronder die van ons. Terwijl de vakbeurzen in Nederland gelijk blijven in belangstelling, lijkt de interesse in Duitsland voor alles wat met klimaat te maken heeft juist booming. Toont de Chillventa de juiste trend?

Lees meer

Energie-technisch upgraden van oude LBK's loont!

Geld besparen willen we allemaal. Daarom nemen steeds meer facilitymanagers een onderhoudscontract voor hun luchtbehandelingskasten. Terecht, want waarom zou je een nieuwe lbk kopen als je de levensduur van een gebruikt exemplaar op deze manier met 10 tot 15 jaar kunt verlengen? Bovendien…, tegenwoordig kun je een luchtbehandelingskast ook (energie)-technisch laten upgraden. Dat is nog voordeliger, en het milieu profiteert er ook van!

Lees meer
Copyright © 2019 Blygold Nederland