BlygoldT: 030 634 43 10
E: info@blygold.nl

Kies voor gelijkstroom ventilatoren!

Mechanische ventilatiesystemen hebben een ventilator die voor de luchtverplaatsing zorgt. Traditioneel is dit een wisselstroomventilator. Nadeel van dit type is het geringe rendement van de motor en van de ventilator. Dit heeft te maken met de zogenaamde ijzerverliezen die optreden bij het wisselen van de stroom in de koperwikkelingen en de elektrische verliezen door de frequentieregelaar.

Bij een gelijkstroomventilator is hier geen sprake van. Door de wijziging van wisselstroom naar gelijkstroom worden de ouderwetse door elektromotoren met poelie en v-snaar aangedreven ventilatoren vervangen door twee, vier of meerdere kleinere direct-aangedreven plug ventilatoren. Dit zorgt meteen voor een daling van het elektriciteitsverbruik tot wel 20%. Bovendien produceren gelijkstroomventilatoren minder geluid, hebben ze geen frequentieregelaar, zijn ze beter te regelen door een 0-10V aansturing en hebben ze een veel hoger rendement.

Tip
Vervang uw ouderwetse, door elektromotoren met poelie en v-snaar aangedreven, wisselstroomventilatoren door gelijkstroomventilatoren. Bovendien gaan deze type ventilatoren langer mee en hebben ze minder onderhoud nodig.
De totale kostenbesparing gaat richting de 30%.

Terugverdientijd
De terugverdientijd van uw investering is tussen 2 en 5 jaar.

Actie
Onze adviseurs staan u graag te woord. Neem gerust contact op voor meer informatie; 030 - 63 44 310 / info@blygold.nl
Copyright © 2019 Blygold Nederland