BlygoldT: 030 634 43 10
E: info@blygold.nl

Historie

Historie
Op 1 juli 1976 start Rijk Bleijenberg onder de naam Blychem een bedrijf in chemisch technisch onderhoud. Als vertegenwoordiger is hij bekend met de reiniging en onderhoud met behulp van specialistische chemicaliƫn (voor bepaalde takken van industrie). Wat begint in een bouwkeet, ontwikkelt zich in no-time tot een proffesioneel bedrijf met meer dan 20 medewerkers. De echte groei - ook in het buitenland - begint als Blychem luchtgekoelde machines gaat behandelen en beschermen tegen corrosie.

Activiteiten
Eind jaren tachtig verandert de naam van het bedrijf in Blygold. Een  klank die internationaal meer aanspreekt. Belangrijk, want het bedrijf vindt al snel een markt voor haar producten in tal van andere landen. Daarbij gaat het niet uitsluitend om anti-corrosiebehandelingen voor warmtewisselaars, maar ook om onderhoud van klimaatinstallaties. Blygold biedt vanaf de jaren negentig zowel preventief als correctief onderhoud. Bij luchtzijdige installaties, maar ook bij waterzijdige installaties. Daarbij staan aspecten als reiniging, renovatie, desinfectie en conservering bij eerstgenoemde klimaatbeheersingssystemen centraal. Bij waterzijdige installaties draait het veelal om Chemisch Technisch Reinigen (CTR) en om preventie en bestrijding van Legionella.

Twee pijlers van succes
Terugblikkend op de historie van Blygold, vormen twee pijlers de basis van het succes. Dat zijn allereerst onze medewerkers en klanten, met wie wij een duurzame relatie hebben, gebaseerd op vertrouwen en heldere afspraken. Daarnaast zorgt onze constante drang tot vernieuwing en innovatie voor steeds betere producten. Blygold richt nadrukkelijk haar vizier op de toekomst. Als specialist op het gebied van water- en luchtkwaliteit, heeft het bedrijf oog voor de werkelijke problemen van bedrijven, zoals ook microbiologische verontreiniging (denk aan Legionella), energieverbruik en veilige werkomstandigheden. Nu, en in de toekomst.
Copyright © 2019 Blygold Nederland